Over 100 jaar na vandaag  Levensverhalen schrijven

Schrijfweken in Spanje 


Sinds 2013 organiseert 100 jaar na vandaag schrijfweken in Spanje voor iedereen die een autobiografisch verhaal te schrijven heeft. Denk bijvoorbeeld aan themaboeken zoals 'elke dag met de trein naar Den Haag', 'het leven van een tienermoeder', 'zo kwam ik mijn burnout door', 'een schat van een scheiding', maar ook het schrijven van familie- of levensverhalen voor de kinderen zijn mogelijk. De schrijfweken vinden het hele jaar door plaats op unieke locaties in Granada, Ronda en aan de kust in Zuid-Spanje (Andalusië). 


Bij 100 jaar na vandaag word je begeleid door professionele schrijfcoaches die zelf al jaren levensverhalen schrijven. Deelnemers leren niet alleen beter schrijven, maar ook hoe een verhaallijn zich vormt. De ©ES methode is daarbij essentieel, dit staat voor Eerst Structuur. Want naast dat er uitgebreid aandacht is voor creatief schrijven, zijn er onderwerpen waarmee de deelnemers aan de slag gaan zodat er een kapstok ontstaat om het verhaal aan op te hangen. Het is voor schrijvers die ideale manier om tot een goede structuur en verhaallijn te komen van het verhaal. Deze methode is uniek, en nergens anders te volgen.


De groepen zijn klein, maximaal 8 deelnemers, zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding. Er is geen schrijfervaring nodig om mee te doen. 


Brenda van Es zette 100jaarnavandaag.nl op in 2013 en schreef het boek 'Zo doe je dat, je verhaal schrijven'. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine. Je kunt hier GRATIS 20 pagina's van het boek downloaden.

Brenda van Es

Brenda zet jou in beweging zodat jij gaat doen

wat je al jaren wilt: je boek schrijven.
'Brenda is een vakvrouw, een schrijfweek bij haar vergeet je nooit meer' - Berty


Brenda van Es hielp al honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Ze volgde de Academie voor Communicatie in Amsterdam en maakte carrière bij beursgenoteerde bedrijven en goededoelenorganisaties. In 2013 richtte ze ‘100 jaar na vandaag’ op en vertrok samen met haar man naar Spanje om daar het hele jaar door schrijfcursussen te geven onder de naam ‘Ik & Mijn verhaal’.


Een jaar later ontwikkelde ze de ©ES methodiek – Eerst Structuur – speciaal voor levensverhaalschrijvers. Het resultaat is verbluffend: levensechte verhalen komen helder en krachtig op papier, óók zonder schrijfervaring. 


In 2017 verscheen van haar hand het boek 'Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven'. Het werd lovend ontvangen door Schrijven Magazine. Je bestelt het boek hier.

 
Brenda van Es zette 100jaarnavandaag.nl op in 2013 en schreef het boek 'Zo doe je dat, je verhaal schrijven'. Bestel het hier

De belofte:

 1. Dat je de structuur hebt voor jouw verhaal en in het bezit bent van een stevig schrijfplan
 2. Dat je tot wel 40 uur schrijfbegeleiding krijgt van een professionele schrijfcoach. (Dat is een groot verschil met schrijfweken elders waar dikwijls een persoonlijke coachsessie van 1,5 uur in het programma is opgenomen)
 3. Dat je naar huis gaat met 
  1. een synopsis (korte samenvatting)
  2. de inhoudsopgave
  3. zo'n 4-8 verhalen
  4. de structuur van je hoofdstukken
 4. Dat je verblijft in een magische schrijfvilla 
 5. Dat je alle tijd krijgt / hebt om te schrijven

 

"Ik ben blij dat er eindelijk zo'n boek is als deze. Een boek dat mensen helpt bij het aanbrengen van structuur in hun verhaal. Structuur is Brenda's gouden sleutel." - Frank Noë, hoofdredacteur Schrijven Magazine

Bestel het boek hierOf download hier GRATIS 20 pagina's.