Meest gestelde vragen levensverhaal biografie

1 Voor wie is ‘100 jaar na vandaag’ bedoeld? levensverhaal biografie

Het is voor iedereen die levensverhalen tijdens een vakantie of een schrijfvakantie wil (laten) vastleggen in een boek. levensverhaal biografie


2 Waarom in Spanje? levensverhaal biografie

Hier lees je waarom ‘100 jaar na vandaag’ kiest voor Spanje, 100jaarnavandaag.com/waarom-spanje


3 Ik wil graag schrijven over een bepaalde levensfase, niet zozeer over mijn hele leven. Kan dat ook? levensverhaal biografie

100 jaar na vandaag is ook geschikt voor mensen die een bepaalde levensfase aan het papier willen toevertrouwen. Bijvoorbeeld over een dierbare die overleed, de eerste keer oma worden, een scheiding uitleggen aan je kind(eren) of na een burnout periode. In feite kun je schrijven, of laten schrijven, over allerlei waargebeurde verhalen. Iedereen die naar Spanje wil komen om te schrijven, is van harte welkom. Schroom niet om een mailbericht te sturen als je vragen of twijfels hebt. levensverhaal biografie


4 Mijn (onze) kinderen geven mij (ons) dit cadeau en willen ons levensverhaal geschreven krijgen. Wat is hun rol in het boek?

Ik houd er rekening mee dat het ook voor de kinderen dé gelegenheid is om meer te weten te komen over hun ouders. Voordat we beginnen zal ik daarom telefonisch contact met een van hen hebben zodat ik hun wensen kan meenemen. Mocht het nodig zijn, dan bespreek ik deze wensen met jullie.


5 Ik ben nog zo jong, er kan nog veel gebeuren in mijn leven. Kan ik het boek updaten?

Ja, dat kan zeker. Ik moedig zelfs iedereen aan elke vijf jaar een update te laten maken. Met een basisboek zijn de aanvullingen zo gemaakt. De prijzen voor een update liggen uiteraard flink lager. Neem contact op zodat we dit kunnen bespreken.


6 Ik weet niet of ik mij nog alles kan herinneren. Is dat erg?

Als je niet alles kunt herinneren is dat geen enkel probleem. Ik ben een doorvrager, en zal dat ook tijdens onze gesprekken veelvuldig doen. Bovendien zijn er meerdere gespreksdagen waardoor er gelegenheid is om ergens op terug te komen. Hoogstwaarschijnlijk komt er door de vakantierust meer naar boven komt dan je aanvankelijk dacht.


7 Er zijn periodes waar ik liever niet over praat. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Ten eerste is het belangrijk te weten dat onze gesprekken vertrouwelijk zijn en dat jij beslist wat er in het boek komt te staan. Het is mogelijk dat er zaken op tafel komen die je bij nader inzien liever niet had willen bespreken. We kunnen in overleg alsnog passages uit het boek laten. Bedenk wel dat deze onderwerpen misschien wel de waardevolste zijn voor de generaties na jou.


8 Hoe lang duurt het voordat mijn boek klaar is?

Het boek maken is een arbeidsintensief proces. Het uitwerken van de interviews kost tijd en ook de drukker heeft tijd nodig om het boek te produceren. Houd daarom rekening met maximaal 3 maanden. Als je liever zelf schrijft, doe dan mee met de cursussen. Informatie vind je hier: cursussen.


9 Hoeveel exemplaren krijg ik? levensverhaal biografie

Je ontvangt één exemplaar. Wil je extra boeken bestellen dan kan dat (je krijgt de kosten een op een doorberekend maar houd rekening met circa 50-70 euro per boek).


10 Krijg ik de foto’s van de fotoreportage ook digitaal?

Ja, je krijgt deze foto’s digitaal (hoge resolutie). Dat betekent dat je ze af kunt laten drukken bij bijvoorbeeld de HEMA.


Wanneer moet ik betalen?levensverhaal biografie

50% betaal je vooraf, de resterende 50% betaal je uiterlijk een maand voordat je naar Spanje komt voor de gespreksdagen danwel deelneemt aan de cursus.


Waarin verschilt '100 jaar na vandaag' met andere levensverhaalschrijvers? levensverhaal biografie

Dit is geheim. Maar als je het echt wilt weten, klik je hier.


Staat je vraag er niet tussen? 

Stuur een e-mail naar [email protected]


Ik antwoord binnen een dag! levensverhaal biografielevensverhaal biografielevensverhaal biografielevensverhaal biografie