Levensverhalen in de media 

'100 jaar na vandaag' is frequent in de media. Hieronder enkele publicaties en interviews.

 
 

Boeken met Thea en Michel is een programma van Omroep NOOS (Publieke Lokale Omroep Noord-Oost Overijssel). Ik sprak met Thea een uur lang over mijn boek 'Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven'. Wat is zij een heerlijk mens!


Beluister hier het gesprek Thea Uri.


Radio, 11 maart 2017

 

Op de feestelijke boeklancering, in de historische zaal van bibliotheek Haarlem, ontving de hoofdredacteur van Schrijven Magazine het eerste exemplaar van het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven.


'Ik ben blij dat dit boek er is voor al die mensen die structuur zoeken voor hun boek', aldus Frank Noë. Waarvan akte. [o ja, bestellen kan hier]


boeklancering, 5 februari 2017

 

Ok, de vermelding was klein, maar toch. 


In deze krant staan is een eer. Het is een van de weinigen kranten die nog niet besmeurd is met commercie. Zo wisten we helemaal niet dat we opgenomen werden in dit artikel. En juist dat het maakt de vermelding zo eerlijk en belangrijk.


Moet wel gezegd: we staan vermeld onder uitgeverijen, dat zijn wij niet. Maar voor een bijzondere schrijfweek om je autobiografie te schrijven ben je van harte welkom.


het Financieele Dagblad, 5 juni 2016

 

.

Het Haarlems Dagblad is een van de mooiste lokale kranten als je het ons vraagt. In een uitgebreid interview vertelden we over die unieke schrijfweken in Andalusië. "Ieder mens is een wandelend romannetje", een gevleugelde uitspraak van Brenda van Es.

      
Fotocredit: Anja Schuring | Tekst: Judy Nihof

Haarlems Dagblad, 4 januari 2015
 

Trots zijn we dat we over onze passie mochten spreken met 'Spanje¡! Magazine'. Je leest in dit interview waarom je het beste je autobiografie danwel jouw verhaal kunt schrijven in Spanje, hoe de ©ES methode die we gebruiken is ontstaan en wat wielrenvakantie.nl met 100 jaar na               

                                            vandaag te maken heeft. 


                                            (iets met de liefde en een sportieve echtgenoot)

 

                                             Spanje¡! Magazine, oktober 2015

 

Een van de mooiste travelmagazines die Nederland rijk is, is España y Mas. En daar in staan! Knettertrots zijn we erop. Het leuke is dat het artikel vooral gaat over www.schrijfvakanties.nl, de schrijfvakanties mét een twist, waarmee we in 2015 zijn begonnen. Wat een fijne pluim op alles wat we doen.


España y Mas, juni 2015

 

Jezelf terugvinden in het grootste vrouwenblad van Nederland met de workshop 'levensechte verhalen schrijven', maakt trots. Tijdens de Libelle Zomerweek, 18-24 mei 2015 (84.000 bezoekers), gaf ik workshops op uitnodiging van de Libelle. Wat een feest om vrouwen hun schrijfzin terug te geven. Je vindt hier een aantal foto's.


Libelle Zomerweek 2015, thema: Fiesta del Sol

 

Wat is het toch bijzonder om over de schrijfweken van '100 jaar na vandaag' te lezen in een van de mooiste tijdschriften van Nederland. Flow magazine besteedde een eenderde pagina aan de schrijfweken onder de Spaanse zon. Wauw!


Flow Magazine, nummer 2, 2015

 


50plusser.nl legt zich helemaal toe op, je raadt het al, de vijftigplusser. Een site vol tips over gezondheid, reizen et cetera. Daar tussen staan is een feestje.

Je leest het artikel hier.


                                        www.50plusser.nl, 1 maart 2015.

 

Live vanuit de studio in Hilversum bij Tineke de Nooij (omroep Max, radio 5). Geweldig dat ik bij haar aan tafel mocht zitten.


"Wij hebben allemaal onze geschiedenis. En dat is een bron aan verhalen om op te schrijven. Dat klinkt makkelijker dan het is: niet iedereen is een geboren schrijver. Brenda van Es geeft cursussen in Spanje aan mensen die hun verhaal willen opschrijven." Beluister hier het interview met Tineke de Nooij.


Omroep Max, december 2014.

Vijf pagina's tellend artikel over 'mooie momenten maken met je ouders' met daarin een verhaal van een zoon die uitlegt waarom hij '100 jaar na vandaag' cadeau geeft aan zijn moeder. Zo trots dat ik mee mocht doen aan dit prachtige verhaal! Klik op de plaatjes om het interview te lezen.


Margriet, nr 46, november 2014. 


0:00/7:42

'100 jaar na vandaag' was live in de radio-uitzending vanuit de studio in Granada bij Cappuccino met Jeroen Kijk in de Vegte. Het lijkt op deze foto of ik er alleen zit maar in werkelijkheid zat ik met heel veel mensen in een ieniemienie radiostudiootje. Gaaf en ontzettend trots op het hele team wat deze live verbinding mogelijk maakte!


                                     Radio 2, live vanuit Granada, zomer 2014.