De interviews tijdens gespreksdagen

De interviews voor je levensverhaal vinden plaats in Andalusië in de omgeving van Granada. Ze kunnen overal afgenomen worden. Bijvoorbeeld op een dakterras, aan het strand of tijdens een wandeling tussen de olijfbomen. 


Tijdens deze bijzonder gesprekken spreken we over je leven. Het is de basis voor je levensverhaal, uiteraard aangevuld met je persoonlijke foto's. Samen maken we er iets moois van! 


Over de gespreksdagen

Je kiest voor 4 of 6 gespreksdagen. De gesprekken worden bij voorkeur verdeeld over 2 sessies. Eentje in de stad en de andere op het platteland. De reden hiervoor is dat de dynamiek van de stad nu eenmaal anders is dan die van het platteland. Daardoor zullen ook andere herinneringen 'aangewakkerd' worden en dat komt je levensverhaal ten goede. Heb je een andere voorkeur, dan stemmen we dat met elkaar af.


Kies je voor 4 gespreksdagen dan zien je sessies er als volgt uit:

  • 2 gespreksdagen in de stad (aaneengesloten)
  • 2 gespreksdagen op het platteland (aaneengesloten)


Kies je voor 6 gespreksdagen dan zien je sessies er als volgt uit:

  • 3 gespreksdagen in de stad (aaneengesloten)
  • 3 gespreksdagen op het platteland (aaneengesloten)


Waar verblijf je?

Tijdens de gespreksdagen overnacht je in een van de geselecteerde hotels in de omgeving van Granada. Wil je tussen de sessies door graag een paar rustdagen om omliggende steden te bezoeken, dan kan dat natuurlijk (op eigen kosten).


Volop genieten!

's Ochtends ontmoeten we elkaar bij het hotel en bespreken we de onderwerpen van die dag. Denk bijvoorbeeld aan: hoe waren mijn opa en oma, mijn ouders, wat vind ik van het leven, hoe groeiden wij op, wat wens ik mijn (klein)kinderen toe. In de middag heb je tijd voor je zelf, daarna pakken we het gesprek weer op.


Misschien lijkt dit intensief, maar gemixt met de Spaanse cultuur wordt het een geweldige ervaring waarbij er voldoende ruimte zal zijn om te genieten!

Geen familiehistorie, maar een familieverhaal

‘100 jaar na vandaag’ is geen familiehistorie, het is een familieverhaal. Tijdens de gespreksdagen staan de verhalen centraal. De waarom-vraag, het gevoel, de emotie en de gevolgen in het gezin. Verhalen waardoor de geschiedenis gaat leven en je kinderen en kleinkinderen begrijpen waar hun wortels liggen.


Wil je historische feiten teruglezen in jouw boek? Dat kan. In dat geval kun je deze gegevens zelf aanleveren. 

Ga voor het echte vakantiegevoel!

Er is veel te zien in Andalusië; je kunt met gemak twee weken vullen! Voor het echte vakantiegevoel kun je je verblijf langer maken en plannen we de gespreksdagen tussendoor als je dat wilt.


  • Ga bijvoorbeeld een dag naar het prachtige Alhambra in Granada.
  • Plan daarna de eerste gespreksdagen.
  • Ga vervolgens een paar dagen genieten aan de Spaanse kust.
  • En sluit af met de laatste gespreksdagen.